A SkyShowtime a hatósági jóváhagyásoktól függően, várhatóan 2022-től indul. Összesen több mint 20 országban lesz majd elérhető: Albániában, Andorrában, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Csehországban, Dániában, Észak-Macedóniában, Finnországban, Hollandiában, Horvátországban, Koszovóban, Lengyelországban, Magyarországon, Montenegróban, Norvégiában, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában.

A SkyShowtime több mint 10 ezer órányi szórakozást ígér, népszerű és minőségi sorozatokat és filmeket kínál majd.

„A SkyShowtime elindításával egyedülálló lehetőségünk nyílik arra, hogy a globális tartalomgyárunkat hasznosítva ezekben az országokban rövid idő alatt nagy léptékben hozzunk létre vonzó streaming szolgáltatást, egy átgondolt, többfázisú stratégiai befektetés révén” – mondta Raffaele Annecchino, a ViacomCBS Networks International elnök-vezérigazgatója.

„Az új streaming szolgáltatás, a SkyShowtime Amerika és Európa legjobbjait egyesíti, ikonikus márkákkal és világszínvonalú szórakoztatással, fogyasztók milliói számára, több mint 20 új európai piacon” – mondta Dana Strong, a Sky csoport vezérigazgatója. „Legutóbbi megállapodásunk nyomában, amellyel a Peacockot kínáljuk a Sky platformon, ez az együttműködés lehetőséget nyújt arra, hogy újszerű módon, gyors ütemben terjesszük és hasznosítsuk tartalmainkat Európa-szerte. Az NBCUniversal, a Sky és a ViacomCBS egyedülálló tartalmaira építve a SkyShowtime a családok minden tagja számára igazán vonzó kínálatot vonultat fel, erős márkaismertséggel ezekben az európai régiókban.”

Az együttműködés vegyesvállalati formában valósul majd meg, a ViacomCBS és a Comcast egyenlő arányú részesedésével és közös irányítással. További részleteket a SkyShowtime szolgáltatás kínálatáról és előfizetési díjáról később hoznak majd nyilvánosságra.