A közbeszerzések gyakori nyertese, a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt. végezhet útfenntartási- és építési munkákat Debrecen közigazgatási területén, nettó 2 milliárd 443 millió forintért – derül ki a nyílt tender eredményéből, amelyet az ajánlatkérő Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata közölt az uniós közbeszerzési közlönyben.

A kért szolgáltatás, hogy a Debrecen Megyei jogú Város közigazgatási területén található utak fenntartási munkálatai kapcsán felmerülő hibák kijavítása és építési munkák elvégzése 2024.december 31-ig. A nyertes feladata az útburkolatban, illetve a járdaburkolatban keletkező hibák javítása a hatályos szabványokban leírt műszaki előírásoknak megfelelően, valamint szükség esetén jelzőlámpa bontási-, és telepítési-, továbbá közmű kiváltási munkálatok elvégzése. Az útfenntartási munkálatok mennyisége legalább 250 ezer négyzetméter, plusz ennek 20 százaléka.

A keretösszeg nettó 3 milliárd 15 millió forint. Az ajánlatkérő a keretösszeg 70 százaléka (2 milliárd 110 ezer forint) erejéig vállal felhasználási kötelezettséget a szerződés időtartama alatt.

A Szíj László érdekeltségébe tartozó céggel július 14-én kötött szerződést a város.

Indult még a közbeszerzésen a Strabag Építőipari Zrt., valamint konzorciumban a Debreceni Mélyépítő Holding Fővállalkozó és Tanácsadó Kft., a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. és a Zemplénkő Kelet-magyarországi Építőipari Fővállalkozó és Bányászati Kft. is.