Két ajánlattevő közül a Duna Aszfalt Kft. nyerte meg a debreceni Nyugati kiskörút II. ütemének tervezésére és kivitelezésére kiírt közbeszerzést - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. A másik pályázó a Colas Út Zrt. volt a debreceni önkormányzat által nyílt közbeszerzési eljárásán. A kiírás szerint új utak építése és meglévő utak átépítése lesz a nyertes feladata. A munkákat "Debrecen Belváros funkcióbővítő városrehabilitációja II.ütem" elnevezésű, uniós támogatású projekt keretében finanszírozza a helyi önkormányzat.

A kiviteli tervek elkészítésének, valamint az építésnek az eredetileg becsült költsége nettó 2 milliárd 8 millió forint volt. A nyertes társaság nettó 2 milliárd 141 millió forintért vállalta a munkát. A közbeszerzésben szereplő útszakasz az Arany János utcától az Erzsébet utcáig tart.

A napokban a Duna Aszfalt Kft. nyerte meg a Ke-Víz 21 Kft.-vel közösen nettó 3,3 milliárd forintért a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azon közbeszerzését is, amit a 338-as számú főút Nyíregyháza nyugati elkerülő szakaszának kivitelezésére írt ki.

A napokban adott ki közlemény a Körösaszfalt Zrt., hogy mint a Duna Aszfalt csoport tagja megvásárolta a Magyar Építő Zrt. minősített többségi részét, az árat nem közölték. A Napi.hu információi szerint a Körösaszfalt vezérigazgatója a bicskei Pálffy Balázs, aki a felcsúti polgármester és milliárdos nagyvállalkozó Mészáros Lőrinc lányának vőlegénye.

A Duna Aszfalt bámulatos fejlődést produkált az elmúlt néhány évben: a 2011-es 18,7 milliárd forintos nettó árbevétele 2012-re 28,1 milliárdra, majd 2013-ra 54 milliárd forintra nőtt. (A cégcsoport konszolidált árbevétele 58,4 milliárd forintra bővült.) Az adózott eredménye a 2011-es 406 millióról 2013-ra 3,8 milliárdra hízott. A két magánszemély tulajdonosa 1,8 milliárd forintos osztalékkal gazdagodott 2013 végén.