A most útjára indított ösztöndíjprogram célja kifejezetten a diákhitellel (Diákhitel1, Diákhitel2 hatályos szerződéssel) rendelkező egyetemi/főiskolai hallgatók ösztöndíj keretében történő támogatása a 2016/2017-es tanév alatt - két egymást követő tanulmányi félévben, azaz 10 hónap időtartamban. A havi 70 ezer forintos ösztöndíj hozzájárulhat ahhoz, hogy a jó képességű és szorgalmas diákok kizárólag a tanulmányaikra tudjanak koncentrálni vagy akár előtörleszthessék diákhitelüket - adta hírül a társaság.

Az általános pályázati feltételek között szerepel még a magyar állampolgárság, illetve az előző két lezárt félévben a legalább 4-es súlyozott tanulmányi átlag is. Nyelvvizsgák, kutatói munka, közéleti tevékenység és sport eredmény plusz pontokat hozhat.

A formai szempontok alapján előszűrt érvényes pályázatokat egy háromtagú szakmai bizottság, a diákhitel szakmai grémium értékeli, és javaslatot tesz a nyertes pályázókra az objektivitást szem előtt tartó értékelési szempontrendszer alapján. A frémium tagjai: Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja, Szvetelszky Zsuzsanna, szociálpszichológus és Bugár Csaba, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója.