Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Végéhez közeledik a vizsgaidőszak és a tanév, ami azt jelenti, hogy sok fiatal jelenik meg a munkaerőpiacon, elsősorban diákmunkásként. Aki diákmunka-szövetkezeten keresztül vállal munkát, annak csak a személyi jövedelemadót kell befizetnie, sőt: 25 év alattiaknak még azt sem. Így a diákok a bruttó bért kapják kézhez.

A legtöbbet az informatikai ágazatban dolgozó diákok keresnek, IT-cégeknél akár négyezer forintos órabért is ajánlhatnak az egyetemistáknak – írja a Márton Áron Iskolaszövetkezet (MADS) közleményében. Az idegen nyelvek ismerete is nagy előnyt jelent, a legtöbb pénzt különleges nyelvek ismeretével lehet keresni.

A MADS szerint az utóbbi években a fizikai munka is felértékelődött, sőt, az egyik legjobban fizetett munkakörré vált: van pozíció, ahol kétezer forintot fizetnek óránként. A diákok többsége az irodai környezetet részesíti előnyben még akkor is, ha az közel sem fizet olyan jól. Aki tehát 2022 nyarán dolgozni szeretne, az a munkaerőhiány miatt fog munkát találni – áll a közleményben.