A csoport összes árbevétele több mint 8 százalékkal 1,28 milliárd euróra emelkedett, a 2019-es 1,186 milliárd euróról. Az euróban kifejezett bevételek minden piacon emelkedtek, a magyart kivéve. A legnagyobb növekedést Spanyolországban érték el, ahol 41,8 százalékkal 193 millió euróról 274 millió euróra nőtt az árbevétel, Romániában 753,4 millió euróról 785 millióra nőttek a bevételek. Magyarországon euróban 8 százalékkal 199,6 millió euróra csökkent az árbevétel az árfolyamhatás miatt, mivel az euró forintárfolyama tavaly átlagosan 7,9 százalékkal emelkedett - írták a jelentésben.

A magyar mobil előfizetések 74,7 százalékkal 173 ezerre nőttek.

A mobil üzletág folyamatos bővítése mellett a DIGI nagyszabású vezetékes hálózatfejlesztéseket is végzett Budapesten és vidéken. A már befejezett munkálatok elsősorban a rendelkezésre állást, kapacitásnövelést, valamint a Budapesten található központi routerek fejlesztését célozták. A fővárosi korszerűsítések mellett a DIGI vidéken is fejlesztette hálózatát, így 12 vidéki nagyváros újonnan csatlakozhatott a vállalat élvonalbeli FTTH (Fiber-to-the-Home, azaz előfizetői végpontig kiépített száloptikai rendszer) hálózatához, ami 1 GB névleges letöltési kapacitású.

A távközlési vállalat csoportszintű profitja 2020-ban 7,8 millió euró volt.

A társaság előzetes, nem auditált éves pénzügyi eredményei alapján 2020-ban a csoportszintű kiigazított EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 7,5 százalékkal 480 millió euróra nőtt az előző évhez képest. Magyarországon a nyilvános cégadatok szerint a cég 14,3 milliárd forint veszteséget mutatott ki, míg 2019-ben 10 milliárd forint volt a veszteség. Itt tavaly közel 2400 dolgozót foglalkoztattak.

A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. a Bukaresti Értéktőzsdén jegyzett DIGI Communication N.V. magyarországi leányvállalata. A csoport Magyarországon, Romániában, Spanyolországban és Olaszországban van jelen, a magyar piacon 1998 óta. A DIGI Kft. Magyarország egyik meghatározó távközlési szolgáltatója, jelentős szerepet tölt be másodikként a kábeltelevízió piacon 28,3 százalékos, a vezetékes internet szegmensben 22,6 százalékos piacrésszel, míg a vezetékes telefonszolgáltatásban 22,1 százalékot ért el az NMHH 2021 márciusi adatai alapján.

Márciusi bejelentés szerint előzetes megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS konzorcium tulajdonában lévő DIGI Csoport magyar érdekeltségeinek a megvásárlásáról. Így a 4iG tulajdonába kerülhet a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. és leányvállalatai, az Invitel Zrt. és az I TV Zrt. A tervezett tranzakció a társaságok átvilágítását, a végleges adásvételi szerződés aláírását és a szükséges hatósági eljárásokat követően szeptember végéig zárulhat.