A kormány egy sor versenyképesség javító intézkedést hozott, ezek közé sorolta a társasági adó csökkentését Cséfalvay Zoltán, a gazdasági tárca államtitkára az "Év befektetője" díj csütörtök esti átadásán. Hozzátette: a foglalkoztatással kapcsolatos döntések (a duális képzés vagy a nyugdíjreform ) is a versenyképességet segítik elő. Mindezek mellett az államigazgatás átszervezése, karcsúsítása, egyszerűsítése is az ország versenyképességének javítója. Szintén a vállalkozások működést könnyíti az adminisztrációs terhek csökkentése - mondta Cséfalvay, aki azt is kiemelte, hogy szükség van kis és nagy vállalatokra, magyar és külföldi tulajdonú cégekre egyaránt. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az államháztartási stabilitás és a gazdasági növekedés, és ezek egyensúlyának megteremtése a kormány politikájának sarokköve.

Dobos Erzsébet, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke pedig annak a reményének adott hangot, hogy tovább erősödik a magyarországi befektetési kedv, és új beruházók érkeznek, az itt lévők pedig újabb invesztíciókat hajtanak végre. Az elnök azt is elmondta, hogy a második fél évben díjazni fogják az export terén kiemelkedő tevékenységet folytató vállalkozásokat is.

Az év legnagyobb volumenű zöldmezős beruházása díjat a Mylan, a világ harmadik legnagyobb generikus gyógyszergyártó cége vehette át közel 60 millió eurós, 320 főnek munkahelyet biztosító komáromi beruházásával.

Az év legnagyobb volumenű bővítése díj az ország legnagyobb ipari termelő vállalatát, az Audi Hungaria Motor Kft.-t illeti. Az Audi Hungariánál megvalósuló több mint 900 millió euró összberuházási értékű új járműgyár részeként pótlólagos beruházással présüzem és ahhoz kapcsolódó ipari infrastruktúra létesül, mely 300 új munkahelyet teremt.

Az év legtöbb munkahelyet teremtő vállalata elismerést a Jabil vehette át, mely 670 fővel gyarapította dolgozói számát Tiszaújvárosban 4G-s kommunikációs technológia gyártását célzó projektjével.

Az év legnagyobb új regionális szolgáltató központját létrehozó vállalata a 2011-es évben az AGCO Hungary Kft. lett. A Budapesten megvalósuló új SSC-beruházás a cég 16 ezer alkalmazottjának nyújt IT szolgáltatásokat szerte a világon. A vállalat további üzleti funkciók telepítését tervezi a budapesti szolgáltató központjába.

A K+F együttműködésért díjat idén a Robert Bosch Kereskedelmi Kft. vehette át, kutatás és fejlesztés területén betöltött szerepe, valamint az egyetemekkel és kutatóintézetekkel megvalósított kiemelkedő kapcsolata miatt.

Az ipari park és az önkormányzat befektetésösztönzés terén végzett erőfeszítéseinek elismeréséül a Legjobb ipari park címet a Polgár Ipari Park nyerte el.