Átlagosan 26 százalékkal több dohányterméket rendeltek a trafikok a központi dohányellátótól a pánikvásárlások idején. Van olyan közért, ahol az alkoholos italok iránti kereslet is megugrott - kezdi összefoglalóját a hvg.hu, amelynek az Országos Dohányboltellátó azt mondta, a cigaretta, fogyasztási dohány, cigarettahüvely és a hevített dohánytermékek (ezeket a cigarettákat egy elektromos készülék hevíti) 20 százalék, vagy a fölötti, míg a szivar, szivarka 20 százalék alatti, de 10 százaléknál nagyobb növekedést produkáltak.

Az országnak nincs olyan területe, ahol az átlagost meghaladó mértékben megnőtt volna a kereslet, a szokottnál nagyobb igény az egész országra érvényes.

"Az Országos Dohányboltellátó Kft. továbbra is fennakadás nélkül látja el az alapellátást végző hazai trafikokat, ahogyan tette ezt a múlt heti pánik szerű felvásárlásokkor is" - közölte az állami cég.

A dohányboltosok is érezték a forgalomnövekedést: volt, aki arra panaszkodott, hogy ebédelni sem tudott, annyira sok vásárló volt, máshol azt mondták, hogy kartonosával viszik el a cigarettát a vevők.

Érdekesség, hogy kiskereskedők közül volt olyan, amelyik azt tapasztalta, hogy az elmúlt időszakban több szeszesitalt vásárolnak tőlük.

A dohányboltokra nem vonatkoznak nyitvatartási korlátozások, hiába a szigorítások a járványhelyzet miatt. Ez nemcsak Magyarországon, de szinte egész Európában így van.