Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tender módosítását az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A közbeszerzést 2020 januárban nyerte meg a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, felcsúti székhelyű R-KORD Építőipari Kft. 9 milliárd 488 millió forinttal. A nyertesnek előbb el kell bontania három és fél kilométernyi vágányt, majd megépíteni mintegy három kilométernyi újat. Emellett a feladat része a biztosítóberendezés, a műtárgyak, a villamos felsővezeték megépítése, továbbá a zajvédelmi munkák elvégzése, a szükséges kiviteli tervek készítésével együtt.

A drágulás indoka a konténer terminál felújítása, ami nem szerepelt az eredeti szerződésben. A terminál, amelybe az új harmadik vágány térköz biztosítóberendezése is kerülne, nem megfelelő állapotú, beázik, emiatt az új térközberendezés későbbi biztonságos üzemeltetése nem biztosítható, mivel annak a már meglévő térköz berendezésekkel összekapcsolva, egy rendszerként kell működnie.

A Napi.hu 2020 februárban írt arról, hogy a felcsúti székhelyű R-Kord Építőipari Kft. építheti meg Budapesten a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között a harmadik vágányt, nettó 9 milliárd 488 millió forintért. A becsült ellenérték 8 milliárd 339 millió forint volt.