Egyedüli ajánlattevőként a helyi Kraftwerk Design And Production L.L.C láthatja el a Dubaji Világkiállítás magyar pavilonjának üzemeltetési feladatait, nettó 1 millió 85 ezer dollárért (mintegy 310 millió forintért).

A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás eredményét az ajánlatkérő EXPO 2020 Magyarország Nonprofit Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A zárt eljárást a rendkívüli sürgősséggel, illetve a kiemelkedően fontos közérdekkel indokolta az ajánlatkérő.

Az ellátandó feladatok körébe tartoznak - egyebek mellett - a következők:

  • őrzés-védelem (az 1 828 négyzetméteres telken és a három szinten 2 ezer négyzetméteres pavilonban),
  • vendéglátás,
  • takarítás,
  • kertészet,
  • személyszállítási szolgáltatások.

A nyertessel július 8-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

A Napi.hu májusban írt arról, hogy a Moonlight Event Szolgáltató Rendezvényszervező Kft. végezheti az idénre halasztott Expo 2020 Dubaji Világkiállítással kapcsolatos rendezvényszervezési és ehhez kapcsolódó egyéb feladatokat, nettó 950 millió forintért. Május elején derült fény arra, hogy 666 millió forinttal nőttek a dubaji világkiállításra szánt magyar pavilon költségei. A drágulással a tavalyról elhalasztott expó magyar helyszíne már több mint 11 milliárd forintba, a milánói világkiállításra készült sámándob duplájába kerül. A kormány 2019-ben, sajátos módon döntött az expón való részvételről, idén februárban pedig kiemelten fontos közérdeknek minősítette a beruházást a veszélyhelyzet miatt kapott felhatalmazásával élve.