A felhívás nélküli tárgyalásos közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Nemzeti Kommunikációs Hivatal közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A zárt körű eljárást az előre nem látható események által kiváltott rendkívüli sürgősséggel indokolta az ajánlatkérő.

A nyertes feladatai közé tartoznak - egyebek mellett - a következők: a rendezvényhelyszín biztosítása, műszaki háttérszolgáltatások, catering szolgáltatás, kiegészítő programok biztosítása, szállás biztosítása, biztonságtechnikai szolgáltatások, utazás, szállítás, logisztika. A nyertessel április 22-én kötött szerződést az ajánlatkérő. Az eljárásra meghívták még a Humán Telex Event Kft.-t (az FTC fociklub vezérigazgatójához köthető cég) és a PlanB Magyarország Kft. is. Az összeg végül 950 millió forintra hízott.

A Moonlight Event Kft.-t 2011-ben alapították, míg 2018-ban kevesebb mint 1 milliárdos árbevétellel és 112 millió forintos eredménnyel zártak, egy évvel később már 3,84 milliárd forintos forgalomra jutott 440 millió forint profit az Opten adatai szerint. A társaság a kormányzati megrendeléseken kiemelkedően sikeres New Land Média Kft. és Lounge Design Kft. tulajdonosának, Balásy Gyulának a rendezvényszervező cége.

Május elején derült fény arra, hogy 666 millió forinttal nőttek a dubaji világkiállításra szánt magyar pavilon költségei. A drágulással a tavalyról elhalasztott expó magyar helyszíne már több mint 11 milliárd forintba, a milánói világkiállításra készült sámándob duplájába kerül. A kormány 2019-ben, sajátos módon döntött az expón való részvételről, idén februárban pedig kiemelten fontos közérdeknek minősítette a beruházást a veszélyhelyzet miatt kapott felhatalmazásával élve.