Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tervpályázatot követő közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az ajánlatkérő két éve hirdetett tervpályázatot a híd tervezésére, a tervezőket ennek eredménye alapján választotta ki még a múlt évben. A nyertesek feladata az Új Duna-híd építési engedélyezési tervdokumentációjának elkészítése, valamint rendelkezésre állás a hatósági engedélyezési eljárás során és a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárásban.

Az ajánlatkérő azzal indokolta az új híd megépítését, hogy a Megyeri híd 2006-os átadását követően  most délen következik egy - villamospályát is tartalmazó - új híd építése. Ez Dél-Pestet, Észak-Csepelt és Dél-Budát kapcsolja össze. Felépülését követően kelet-nyugati kapcsolatot teremt a külső kerületek között, radikálisan javítva ezzel azok megközelítését és egyben napi 55 ezer autóval tehermentesítve a belvárosi hidak, napi hatezer gépkocsival pedig az Üllői út és más bevezető utak forgalmát.