Fél tucat olyan cég is lehet, amely felszámolást kért az ISD Dunaferr Zrt. ellen, mert nem fizetett határidőre a dunaújvárosi vasmű - írja a 24.hu. Az alapanyag csak csordogál, a termelés 30 százalékon megy, befektető pedig a korábbi hírekkel ellentétben nincs a láthatáron. A szakszervezet kirúgott vezetői továbbra sem tehetik be a lábukat az üzem területére, idei béremelés pedig szóba sem került a cég rossz helyzete miatt.

Az egyetlen pozitív fejlemény, hogy a februári utolsó munkanapon, azaz pénteken a cég kifizette a dolgozóknak a januári bérből még ki nem fizetett részt. A napokban a nagyolvasztómű vezetője jelezte, hogy a jelenlegi kokszellátási korlátozások mellett le kell hogy állítsa azt a két kohót, ami a nyersvasat gyártja. A hírportál informátorai szerint azért van kokszellátási korlátozás a nagyolvasztóműben, mert a Dunaferr nem fizet a kokszért és ezzel függ össze, hogy február elején végrehajtás indult a Dunaferr ellen.

Evgenyij Tankhilevics, a magát legfőbb általános vezérigazgató-helyettesnek nevező vezető (aki azonban a cégjegyzék szerint nem legitim vezető) menesztette az ISD Kokszoló Kft. ügyvezetőjét. A vezetőváltásnak a cégiratokban még nincs nyoma. Kérdezték mindezekről a Dunaferrt is, de választ nem érkezett, nem erősítették meg, de nem is cáfolták például a felszámolási kérelmekről szóló információt sem.