Némi termeléscsökkenés volt az utóbbi napokban, de a Dunaferr folyamatosan dolgozik azon, hogy alkalmazkodjon a kialakult körülményekhez. Az ellátási láncok biztosítása érdekében folyamatosan figyelemmel kíséri a globális eseményeket, melyeknek hatása lehet a termelés zavartalan fenntartására - adta hírül a cég.

A vállalat már felkészült arra is, hogy átalakítsa logisztikai és beszerzési útvonalait, és szükség esetén más forrásokból oldja meg a termeléshez szükséges anyagok beszerzését.

Az acélpiacon az árak ugyanis jelenleg magasak: emelkedik a kereslet az acél termékekre, ugyanakkor az energiaárak rendkívüli ütemben nőnek. Az egy évvel ezelőtti árszint mintegy ötszöröséért tudja beszerezni a vállalat a földgázt - derül ki a Dunaferr lapunknak eljuttatott közleményéből.

Az ukrajnai háborúra reagálva a vállalat elindította a "Dunaferr segélyalap programot", hogy segítséget nyújthasson elsősorban magyarul beszélő, az ukrajnai válsághelyzetből hazánkba menekülő emberek számára.

Ennek a kezdeményezésnek a részeként a vállalat közel 100 főnek tud azonnal munkát biztosítani üzemeiben, különböző munkakörökben. A kezdeményezésben munkát vállalni szándékozó emberek számára bért, lakhatási támogatást, egyszeri rendkívüli munkakezdési segélyt és más juttatásokat is biztosítanak. 

Az Ukrajnával kapcsolatos legfontosabb híreket ezen a linken olvashatja.