Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A GKI Digital adatai szerint éves szinten az aktív online vásárlók száma több mint 3,2 millió volt, ők átlagosan 12 alkalommal vásároltak az interneten. A Bónusz Brigád felületein eddig 1,5 milliónyian regisztráltak és 650 ezren vásároltak, naponta mintegy 1000 alkalommal, miközben az oldalon mintegy 50 ezer látogató válogat minden nap az ajánlatok között - írja az MTI.

A társaság és a GKI Digital közös felmérése szerint az emberek 36 százaléka kifejezetten ajándékokat keres az oldalon, minden ötödik válaszadó a szabadideje eltöltésére keres ötleteket, 10 százalék pedig hétvégére programlehetőségeket. Terméket a válaszadók harmada keresett az oldalon.

Tavaly az utolsó negyedévében több mint 70 ezer élmény talált gazdára a Bónusz Brigád oldalain, a legnépszerűbbek között sok a páros élmény: ezek közül az egyik legkapósabb a gasztro-wellness hétvége volt valamelyik négycsillagos hotelben.

Az élmények kosárértéke erőteljes növekedésnek indult: míg 2017-ben még átlagosan 6117 forintért vásároltak élményt az emberek, addig 2019-ben ennél több mint 40 százalékkal többet, 8611 forintot költöttek, miközben ajándékkártyából is 25 százalékkal több fogyott, mint a korábbi évben. A felmérés szerint a válaszadók 46 százaléka belföldi utazást ajándékozott, ezek közül a legnépszerűbb a luxus wellnessezés volt.

A közlemény idézi Kaprinay Zoltánt, a Bónusz Brigád egyik alapítóját, aki elmondta, jelentős átalakuláson van túl a bónuszos-kuponos piac, míg korábban az alacsony ár volt a legfontosabb a vevőknek, most a lehető legjobb élmény. Hozzátette, a cég már inkább élmény-webshop, mint kuponos oldal. Az induláskor jellemző napi egy kedvezményes ajánlattal szemben napjainkban már 1800 ajánlat szerepel az oldalon.

A nem specializált online bónuszos-kuponos piac teljes forgalma 2019-ben 3,5 milliárd forint körül alakult, ebből a Bónusz Brigád forgalma több mint 3,2 milliárd forint volt. 2020-ban várhatóan 4,3 milliárd forint forgalmat ér majd el a piac, és ebből mintegy 4 milliárd forint lesz a Bónusz Brigád forgalma.

A cég 2019. június 30-án lezárt pénzügyi évében mínusz 150 millió forinttal zárt, ám a közlemény szerint ez a tudatos építkezés, az üzletbe való befektetés következménye volt. A rekordbevétellel záró 2019-es év pénzügyi eredményei 2020. június 30-a után lesznek elérhetők - közölték.

Az e-kereskedelemre vonatkozó szabályozás hamarosan megváltozik az Európai Unióban. Részleteket itt olvashat.