Visszahívta a 140 grammos "dm Bio adventi desszert" nevű adventi édességet a drogerie markt. A lépést a boltlánc azzal indokolta, hogy a csomagolásban egy másik - a dm Bio tönköly csillag néven forgalmazott - szintén adventi termék található. Utóbbi pedig allergén anyagot, törökmogyorót tartalmaz, de ez nincs feltüntetve a csomagoláson.

Kép: Forrás: dm-drogeriemarkt.hu

A termékvisszahívás kizárólag a 2017. február 2-án lejáró termékekre vonatkozik, és csak az ételintoleranciában érintettek számára jelenthez problémát. Aki nem ételallergiás, az fogyaszthat a termékből. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a visszahívásról azt mondta, hogy az szóban forgó desszert már nem, kapható a boltlánc üzleteiben, ám a hatóság elővigyázatosságból kéri, hogy a mogyorófélékre allergiások vagy érzékenyek "ellenőrizzék a megvásárolt termékeket, és ha a visszahívott termékről van szó, akkor ne fogyasszák el.

A boltlánc közölte azt is, hogy aki vásárolt az érintett termékből, visszaviheti a dm boltjaiba, ahol visszaveszik azt, a vételárat pedig visszaadják.