Az újabb mentőautó tendert az ajánlatkérő Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyílt felhívás 36 hónap időtartamban, nettó 3 milliárd 186 millió forint keretösszegre szól. Az ajánlatkérők csak új állapotú, Magyarországon forgalomba helyezett gépkocsikra fogadnak el ajánlatot.

Az ajánlattételi határidő június 29. Az értékelésnél az ár 70, a minőség pedig 30 súlyszámmal szerepel.

Idén februárban ugyan ez a tenderfelhívás egyszer már megjelent, amit a bonyolító OMSZ márciusban indoklás nélkül visszavont.

Ugyancsak az uniós közbeszerzési közlönyben jelent meg az OMSZ másik felhívása, amelyben koraszülött mentésre - mint szolgáltatásra - keres vállalkozót. A majdani szerződés három évre szól és felöleli az ország területét.

A szolgáltatás igénybevétele olyan esetben történik, amikor a csecsemő állapota miatt őrzött szállítás szükséges és testsúlya nem haladja meg a 6000 grammot, testhosszának mérete pedig nem nagyobb 60 centiméternél.

Az ajánlattevőnek legalább egy, 24 órában rendelkezésre álló, teljes felszerelésű neonatológiai rohamkocsival, valamint egy 24 órában rendelkezésre álló szállító neonatológiai szállító mentőgépkocsival kell rendelkeznie.

Az ajánlattételi határidő június 23.