A Magyar Közlönyben megjelent határozat utasítja a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy – a belügyminiszter, az emberi erőforrások minisztere és a pénzügyminiszter bevonásával – gondoskodjon a 12 projekt beruházásainak azonnali megkezdéséről.

A határozatban szerepel - egyebek mellett - a 22 megyei járóbeteg-ellátó felújítása. Ennek keretében cél a kórházi ellátást kiváltó és/vagy lerövidítő szolgáltatások magas színvonalú biztosítására alkalmas járóbeteg szakellátási infrastruktúra megteremtése. Ez a meglévő épületek korszerűsítésével, felújításával, és átalakításával valósul meg.

Szerepel a listán az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház létesítése. A beruházás összesen közel 80 ezer négyzetméter területet érint. Részlegesen kerül kialakításra egy új kórházi tömb,  így az első ütemben megépül a parkolószint, a bejárati szint, az SBO, a műtőszint, továbbá a technológiai blokkhoz tartozó gépészeti szint, és két szinten az ápolási egységek. 

Komprehenzív Kardiovaszkuláris Centrum létesül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, továbbá a szombathelyi Markusovszky Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, és  a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban is.

Épül, illetve megújul 40 mentőállomás, az Országos Vérellátó Szolgálat pedig 5 vérvételi buszt kap.