Az osztalék megegyezik a korábbi években is kifizetett, a névértékre vetített 12 százalékos mértékkel. Az osztalékra fordított összeg összesen 934 millió forint.

A francia Servier 50,9 százalékos tulajdonában lévő, budapesti gyógyszeripari vállalat a magyar számviteli szabályok szerint 16,678 milliárd forint adózott nyereséget ért el a tavalyi üzleti évében. Az osztalék kifizetése után 15,744 milliárd forint kerül a társaság eredménytartalékába.

Poroszlai Csaba, a társaság gazdasági igazgatója az Egis nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerinti konszolidált beszámolóját ismertetve elmondta, hogy a vállalat összességében elérte üzleti célkitűzéseit: minden fő piacán forgalom bővülést tudott elérni, elegendő forrást biztosított a megújulásra, fejlődésre, a jövőbe való befektetésre, emellett pénzügyi ereje is jelentősen nőtt.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!