Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Posta Zrt. szeptember végén közölte, hogy 35 alacsony forgalmú budapesti postahivatal bezárásáról döntött, ezek utolsó nyitvatartási napja október 7-e, péntek lesz.

Az épületek átvétele mellett az ott dolgozók megtartását is tervezik, az átalakított posták közszolgálati státusza megmaradna - közölte Hannya Ernesto, az MBE Magyarország ügyvezetője.

Az átvett postahivatalokban a levélküldeményeknél a hatósági áras postai díjszabást alkalmazná a cég, az egyéb csomagküldeményeknél az ügyfelek számos közvetített szolgáltatás közül választhatnának ár és tranzitidő függvényében.

A Mail Boxes Etc. céget 1980-ban alapították az Egyesült Államokban, 53 országban működik, 2900 üzlettel, 12 000-nél több alkalmazottal.

A magyar vállalat, az MBE Magyarország Kft. 2019-ben csatlakozott a Mail Boxes Etc. franchise hálózatához. A cég 2021-ben 64,881 millió forint árbevételt ért el, az idén 120 millió forint feletti árbevételre számítanak. Magyarországon a nemzetközi és országos szolgáltatásuk jelenleg 2 helyszínen érhető el Budapesten, a VI. kerületben és a XIII. kerületben, hamarosan nyitják a harmadik egységüket a repülőtéren - közölte az MBE Magyarország.