Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt, gyorsított tender eredményét az ajánlatkérő BFK Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A gyorsított eljárás indoka az, hogy a velodrom tervezéséhez szorosan kapcsolt (egyazon ingatlanon található) velopark fejlesztése jelenleg is folyik, a határideje 2021. ősze. A szóban forgó tervezésre kormánydöntéssel megállapított 2021. december 31-i véghatáridőt a Nemzetközi Szövetséggel (UCI) egyeztetett versenydátumokra is tekintettel kapta az ajánlatkérő.

A létesítmény 2 500 néző befogadására alkalmas, minimálisan 16 ezer négyzetméter alapterületű fedett pályakerékpáros építmény. Ehhez csatlakozik egy 10 ezer négyzetméteres alapterületű BMX pálya, és ennek kiszolgálására alkalmas infrastruktúra (közmű, út, kommunikáció stb.) és mintegy 8 hektárnyi környezetrendezés.

A nyertessel június 26-án kötött szerződést a BFK.

Idén februárban a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Debrecen Megyei Jogú Város közigazgatási területén megvalósuló velodrom és velopark beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket.