A vállalat csütörtöki közleménye a változást a megváltozott ügyféligényekkel, az átalakuló piaci környezettel és a vállalati struktúra egyszerűsítésével indokolta. Az E.On Energiakereskedelmi Kft. egységesebben tudja kezelni az ügyfelek igényeit, egyszerűbb és fókuszáltabb belső működésnek köszönhetően több figyelmet fordíthat az új energetikai megoldásokra.

A kiszolgálás a megszokott színvonalon folytatódik, a villamosenergia-szerződések változatlan formában élnek tovább és nem változnak az ügyintézés lehetőségei sem.

Az E.On október 4-én közölte, hogy a két vállalat egyesítését kezdeményező, július 20-án benyújtott engedélykérelmét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elfogadta. Hozzátették, hogy a változás miatt az egyetemes és a versenypiaci ügyfeleknek nem lesz teendőjük.

Az E.On Energiaszolgáltató Kft.-t 2007-ben alapították az E.On-csoporthoz tartozó áram- és gázszolgáltató társaságok egyetemes szolgáltatói tevékenységének biztosítására. A társaság földgáz egyetemes szolgáltatói tevékenységét 2016 január 1-től a Főgáz vette át.

Az E.On áramhálózati társaságai a Dunántúlon és a Tiszántúl három megyéjében biztosítják a villamosenergia-ellátást, gázhálózati társaságai a Dunántúlon hat megyében működnek. A vállalatcsoport csaknem két és félmillió ügyfelet lát el árammal egyetemes szolgáltatás keretében, a versenypiacon pedig árammal és földgázzal több tízezer vállalkozást, önkormányzatot és egyedi ügyfelet országos lefedettségben.