Az előzetes megszólalások után valójában egy cég megejelenése okozhatott meglepetést, ez a Mobinet Távközlési Projekt Kft., amelynek a cégbírósági adadok szerint ügyvezetője Bodnár Zsigmond, aki 1991-től 2007 márciusáig a Westel (majd T-Mobile) pénzügyi vezetője, 1993-tól egyben a cég vezérigazgató-helyettese is volt.

A pénzügyi igazgatói feladatok ellátása mellett egy évtizeden keresztül hozzá tartozott a nagykereskedelem, majd az üzletfejlesztés és az it felügyelete is. Legutóbb egy rövid időre pedig a Vodafonenál tünt fel, mint a vállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettese. A Mobinet tulajdonosa pedig a Content Holding Szolgáltató Zrt., amelynek pedig Bodnár az egyszemélyes tulajdonosa, közvetve tehát Bodnár-vállalkozása indult a tenderen.

A további három cég megjelenése várható volt. Az egyik ajánlattevő a Digi Kft. e cég főként kábel és műholdas televíziós szolgáltatásairól ismert, de emellett távközlési tevékenységet is végez, s anyacége pedig Romániában mobiltelefon szolgáltatást is nyújt. A másik pályázó az főként szélessávú internetszolgáltatásról ismert Externet Nyrt. és a Telekom 4 Magyarország Zrt. által közösen létrehozott vállalkozása, a Dream Com Távközlési Kft. Ugyancsak indult a pályázaton az egykor koncessziós távközlési társaságként működő, ma a második legnagyobb távközlési cég az Invitel Távközlési Zrt. is és mellettük megjelent.

A 450Mhz-es frekvencia csomag hasznosítására kiírt pályázat beadási határideje november 28. volt. Erre, az úgynevezett "B" csomagra két cég pályázott. Amennyiben a tender eredményes lesz, akkor a nyertes az új szolgáltatással elsősorban a ritkán lakott területek és települések vezeték nélküli szélessávú internet-ellátását javíthatja.



Pályázók

GSM/UMTS frekvencia

Digi Kft.
Dream Com Távközlési Kft.
Invitel Távközlési Zrt.
Mobinet Távközlési Projekt Kft.

450Mhz-es frekvencia
Digi Kft.
Mobil Wireless Broadband Hungary Zrt.