Hadházy Ákos korábbi LMP-s képviselő szúrta ki tavaly, hogy Kósa barátja, beosztottja, a munkaerőpiaci lobbista, Fiák István ügyvéd 2014-ben létrehozott majd több mint százmillió forinttal feltőkésített egy céget, a Tócó-Pece Kft.-t, és 2017 márciusában eladta azt a fideszes politikus feleségének. Az eladás előtt 139 milliós eszközállományú vállalkozás 6 millióért cserélt gazdát.

Az alacsony vételárat a volt miniszter korábban azzal magyarázta, hogy a cég eladásakor annyi volt a vállalkozás hitele, mint az eszközállománya. A cégbíróságon idén nyárig csak a Tócó-Pece eladás előtti, 2016 végi gazdasági adatai voltak ismertek. A napokban kikerültek azonban a részletes, 2017-es gazdasági adatok is, amelyekből kiderül: cég eladása előtti, 24 milliós kötelezettségállománya a múlt év végére 15 millióra apadt. Azaz míg Kósa 140 milliós hitelre utalt, a cégadatokban most legfeljebb 15-24 milliós adósságnak van nyoma.

A papíron tanácsadó cég 2017-ben 164 milliós árbevételre tett szert, a bevétel több mint fele (91 millió forint) jelentkezett tiszta nyereségként - írta a napilap.