A helyzet mégsem azonos a tavalyival, mert akkor a vasmű három irányból jutott alapanyaghoz, most pedig csak Záhonyon át, ráadásul a vevői előre kérik a pénzt. Jórészt hiába, ezért inkább örülnek annak, ha kevesebbet rendel a Dunaferr, mert így lassabban nő a korábbi kintlévőségük. Közben az európai acélipar pörög - írta a napilap.

A Világgazdaság azért érdeklődött a társaság alapanyag-ellátásáról, mert a közvetlen tulajdonos, a Steelhold nevében fellépő Mikó Istvántól kapott tájékoztatás szerint az ISD Dunaferrnek szállító és őt megkereső hazai és külföldi kereskedők egyre kevésbé akarják ellátni a Dunaferrt.

Bár már választott új vezetést a Steelhold március 26-i online közgyűlése, de a bejegyzés még nem történt meg, ráadásul az ISD Dunaferr lejárt megbízatású vezetése el sem ismeri a közgyűlés jogszerűségét, és a Steelhold képviselői által felmutatott meghatalmazásokat is hamisnak tartja. A menedzsment azonban készül az ugyanezen képviselők egyike kezdeményezésére a Székesfehérvári Cégbíróság által május 6-ra összehívott közgyűlésre. Ám mivel addig még majdnem egy hónap van hátra, a hitelezők türelmetlenek.

Inkább fenntartják a nem fizető vasmű ellen már beadott felszámolási kérelmeiket - mondta Mikó István a lapnak.