A járóbeteg-forgalom az intézmény alapítása óta folyamatosan nő, és ez 2009-ben a gazdasági válság ellenére sem változott - mondták el a Budai Egészségközpontnál. Ez részben annak is köszönhető, hogy a recesszióra a szolgáltatások fejlesztésével és kapacitásbővítéssel reagáltak. Bár az év első felében a vállalati szektorban is előtérbe kerültek a költségcsökkentő törekvések, ennek ellenére sikerült megtartania legfontosabb partnereit, sőt - ha a korábbi évekhez képest kisebb mértékben is - céges ügyfélkörét is bővítette az egészségközpont.

A 2009-es árak kialakításánál már figyelembe vették a gazdasági válság várható hatásait, az év egészére vonatkozóan pedig tartják magukat ahhoz a gyakorlathoz, hogy év közben nem módosítanak a díjakon. Ezen a júliusi áfaemelés sem változtatott, hiszen az egészségügyi szolgáltatások mentességet élveznek az áfatörvény alól.

Bár a nyári hónapokban mindig tapasztalható némi visszaesés (ami az ügyfelek utazási, költözési szokásait figyelembe véve természetes), a FirstMed Centers járó betegeinek számában sem érzékelhető negatív változás - mondta a Napinak Zs. Tóth Andrea marketingkoordinátor. A betegszám eddig töretlenül emelkedett, de kulcskérdés lehet a kora őszi forgalom. Addigra ugyanis nagyjából kiderül, hogy a Magyarországon élő külföldi családok, üzletemberek, diákok - akik az intézmény pácienseinek 70-80 százalékát alkotják - milyen arányban tartózkodnak itt az elkövetkező időszakban. Mint Zs. Tóth elmondta: a válság hatását leginkább a beszállítók, partnerek árainak emelkedésében érzékelik, emiatt azonban idén év közben ők sem módosítanak díjaikon.

Nemcsak a budapesti magánklinikákon nő a járóbetegek száma, a győri Kardirex Egészségügyi Központ és a szegedi Aranyklinika sem tapasztal visszaesést a forgalomban, sőt az államilag finanszírozott egészségügyi intézmények megnövekedett várólistáinak "köszönhetően" egyre többen keresik fel szakrendeléseiket. Győrben maximum egyhetes várakozással, Szegeden várakozás nélkül vehetők igénybe a szolgáltatások. Egyre több stresszes, sérült, családi és munkahelyi problémával küszködő beteggel találkozunk, ők pedig nem csupán egészségügyi szempontból érzékenyebbek, de lelkileg is nagyobb odafigyelést igényelnek, amit a magánklinikákon jobban megkapnak - mondták az Aranyklinikán. A szolgáltatások árait - tudtuk meg - nem emelték jelentősen, ha nőtt az ár, azt a laboratóriumi eszközök és anyagok drágulása okozta.

A magánklinikák árlistája általában forintban meghatározott és a betegek többsége ebben is fizet (készpénzzel vagy hitelkártyával), azonban devizát is elfogadnak, elsősorban eurót és amerikai dollárt. Az árakat több szempont alapján alakítják ki. Amellett, hogy a szolgáltatás színvonala az OEP által finanszírozott egészségügyi intézményekben nyújtottnál lényegesen magasabb és legalább egy idegen nyelven, jellemzően angolul is beszélnek a dolgozók, más áralakító tényezők is vannak. A FirstMed Centers például nemzetközi biztosítótársaságokkal tart fenn kapcsolatot és árainál figyelembe veszi a nemzetközi magánklinikák díjait és a biztosítók által meghatározott árkeretet is az egyes szolgáltatásokra.