Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) és a Siemens Zrt., így 2015 szeptemberétől a világ egyik vezető technológiai cégénél tölthetik szakmai gyakorlatukat a BGF duális képzésben részt vevő hallgatói - közölte a főiskola. A BGF 2015-től öt alapképzési szakon (gazdaságinformatikus, kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel, valamint turizmus-vendéglátás) indít duális képzéseket, mintegy 20-30 vállalkozással együttműködve.

A német tulajdonú Siemens Zrt. a BGF öt elsőéves nemzetközi gazdálkodás alapképzési szakos hallgatójának biztosít a 2015/16-os tanévtől gyakorlati képzési helyet. Ez idő alatt a hallgatók évente 22 hetet töltenek a vállalatnál, valamint a 7. féléves kötelező szakmai gyakorlatukat is a Siemensnél végzik majd, így összesen több mint másfél év szakmai tapasztalatot szerezhetnek tanulmányaik során. Képzésük teljes idejére munkadíjat kapnak a vállalattól, és egyes tantárgyak követelményeinek is a cégnél tanultak, tapasztaltak alapján kell eleget tenniük.

A BGF nemzetközi gazdálkodás alapképzési szakára jelentkező és a duális képzés iránt érdeklődő hallgatók közül a Siemens várhatóan 2015 júniusában választja ki azokat, akikkel hallgatói munkaszerződést köt.