Hosszútávú partnerségre lépett a Vodafone tavaly létrehozott toronyvállalata, a Vantage Towers, amelybe a mobilhálózai infrastruktúráját szervezte ki a telekommunikációs vállalat, és az Antenna Hungária - közölték az érintett vállalatok.

A Vantage Towers 2020 novemberében kezdte meg működését Magyarországon azzal a céllal, hogy támogassa Európa digitális transzformációját, és ez a cég felel a Vodafone passzív hálózati elemeiért, így mintegy 2000 bázisállomásáért és a hozzájuk tartozó egyéb elemekért.

A Vantage Towers által kiadott közleményből kiderül, hogy nem ez az első együttműködés az Antenna Hungáriával. A mostani együttműködés lehetővé teszi az Antenna Hungária számára a Vantage Towers tornyain hírközlési szolgáltatásaihoz szükséges híradástechnikai konténerek, beltéri és kisegítő berendezések, parabola és rádióantennák, valamint az ezekhez kapcsolódó kábelek és egyéb eszközök elhelyezését és beüzemelését.

Az együttműködés értelmében a Vantage Towers az Antenna Hungária által újonnan elhelyezett és beüzemelt eszközök üzemeltetőjévé is válik - emelte ki Budai J. Gergő, a Vantage Towers vezérigazgatója, aki azt is megjegyezte, hogy ezt az üzemeltetői feladatot fenntartható módon, 100 százalékban megújuló forrásból biztosítják.

A Vantage Towers Európa egyik vezető toronyvállalata, amely 10 országban mintegy 82 ezer makroállomással rendelkezik. A 2020-ban alapított cég székhelye Düsseldorfban található. A Vantage Towers portfóliója magában foglalja a tornyokat, az antennákat, a beltéri bázisállomásokat (DAS) és a kis cellákat. A Vantage Towers Magyarország székhelye Budapesten található, a vállalat több mint 2000 állomással a második legnagyobb piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. 2020 november 1-től a Vantage Towers Magyarország a hálózatüzemeltetéshez szükséges áramigényt 100 százalékban megújuló energiaforrásokból fedezi.