Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A felhívással indult tárgyalásos eljárás eredményét az ajánlatkérő Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertesnek szállítania kell a buszokhoz tartozó töltőoszlopokat, valamint ki kell építenie a szükséges telephelyi infrastruktúrát is. Opcióként kérte a BKV, hogy 10 járműbe kerüljenek beépítésre USB-töltőpontok, valamint wifiszolgáltatás is.

Az úgynevezett szóló buszok alacsony padlósak, és meg kell felelniük a tipikus budapesti körülményeknek (úthálózat, utasterhelés, forgalmi átlagsebesség, domborzati viszonyok, az ajtók a menetirány szerinti jobb oldalon helyezkednek el stb.). Alkalmasnak kell lenniük kerekesszékkel közlekedő utasok fel- és leszállására, a vezetői- és az utastér legyen légkondicionált, maguk a buszok pedig kevés karbantartást igényeljenek.

A nyertessel augusztus 29-én írta alá a szerződést a BKV. Indult még a közbeszerzésen a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft., továbbá az Omnibus Hungária Kereskedelmi Kft. is.

A Napi.hu áprilisban írt arról, hogy két közbeszerzésen, összesen 60 elektromos autóbuszt vásárolt a Volán, nettó 8,5 milliárd forintért. Ezek szállítói a holland BYD Europe B.V., valamint - konzorciumban - az Electrobus Europe Zrt., az Ikarus Electric Zrt. és az Ikarus Jáműtechnika Kft. voltak.