Az OTP Mobil és a Visa közös kezdeményezése azzal segíti a jelenlegi gazdasági- és járványhelyzet miatt nehézségekkel küzdő, online pénztárgépet használó vállalkozásokat, hogy egyszerű, gyorsan bevezethető, érintésmentes és költséghatékony megoldást biztosítanak számukra az egyre sürgetőbb, elektronikus fizetésre való átálláshoz. A SimpleBusiness azoknak is jó megoldás lehet, akik innovatív, előremutató készpénzmentes fizetési megoldást szeretnének nyújtani vásárlóiknak, ügyfeleiknek.

Az, hogy hol vásárolunk, most fontosabb, mint valaha bármikor. A kisvállalkozások munkahelyeket teremtenek, előmozdítják az innovációt, és a jövedelmet a helyi közösségeknél tartják. Túlélésük kulcsfontosságú ahhoz, hogy gazdaságaink hogyan épülnek fel a jelenlegi válságból. Célunk, hogy Európában nyolcmillió kis- és középvállalkozást segítsünk a digitális átállásban - mondta Kiss Ede, a Visa Magyarországért felelős területi vezetője.

Tapasztalataink szerint a vírushelyzet főleg a kisebb vállalkozások terheit növeli. Úgy döntöttünk, hogy árkedvezményeket biztosítunk a számukra kifejlesztett alkalmazásunk, a SimpleBusiness használatához. Az egyszeri belépési díjat 19 ezerről 9,9 ezer forintra csökkentettük, a tranzakciós jutalékot pedig 0,99-ről 0,49 százalékra mérsékeltük. Az utóbbi kedvezmény az új belépők mellett a korábban szerződött partnereinkre is érvényes. Így a SimpleBusiness egyszerű, költséghatékony és innovatív választás lehet azon vállalkozóknak, akiknek a POS-terminál igénylése és fenntartása túl nagy anyagi terhet jelentene - fogalmazott Al-Absi Gáber Seif, az OTP Mobil ügyvezető-helyettese.

Az alkalmazás használatához mindössze egy megfelelő okostelefonra és stabil internetkapcsolatra van szükség. A SimpleBusiness segítségével a vállalkozók négy elektronikus fizetési módot kínálhatnak:

  • Linkes fizetés utalással - a vevő számára bármely internet bankkal elérhető.
  • Linkes fizetés bankkártyával - a vevő számára hazai és külföldi kibocsátású Visa és Mastercard bankkártyával igénybe vehető.
  • QR-kódos fizetés bankkártyával - a vevő számára szükséges a Simple applikáció letöltése és a Simple-fiók létherozása, ahová bármely típusú hazai kibocsátású bankkártya regisztrálható.
  • QR-kódos fizetés utalással - a vevő OTP Smart bankja képes a QR-kódot olvasni, de tárgyalások folynak a többi bankkal a szélesebb elérhetőség kialakítása érdekében.