Kovács Attila a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán 1994-ben kapott diplomát, majd az Egyesült Államokban, Svédországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban szerzett nemzetközi építész- és projektmenedzsment gyakorlatot. Mindig is fontos volt számára a szakmailag naprakész és progresszív tudás, így tudatosan törekedett arra, hogy látásmódját a világ minden tájáról érkező, szép impulzusok táplálják, amelyekre saját projektjeinek megformálása során is inspirációként tekinthetett.

A DVM Groupot 1995-ben alapította meg, hazánk legkomplexebb építészeti és építőipari szolgáltatásait nyújtó, nemzetközi szinten is elismert cégcsoportját, majd 2006-ban hívta életre prémium ingatlanfejlesztő cégét, a többszörösen díjazott Horizon Developmentet.

Kovács Attila saját cégcsoportjainak és projektjeinek képviseletén túl Budapest egészének városépítészetét is szakmai küldetésének tekintette. A hazai építészeti kultúra progresszív fejlődésének és az ingatlanfejlesztés minőségének előmozdítása területén végzett munkája elismeréseként 2011-ben és 2018-ban megkapta az Év ingatlanpiaci szereplőjének járó közönségdíjat, 2016-ban a CIJ Leadership díjat és 2018-ban a Belváros-Lipótváros által odaítélt A jövő városáért díjat. 2017 és 2019 között az IFK (Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület) alelnöke volt, ahol a hazánkban aktív ingatlanfejlesztő cégek érdekképviseletében, valamint nemzetközi szakmai megjelenéseiben egyaránt szerepet vállalt - írták róla nekrológjában.

Korábban A 100 Leggazdagabb 2020 című kiadványban azt nyilatkozta, hogy a St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet Kovács Attila kedvenc befektetése. Ennek fejlesztésére is volt tőke és akarat 2019-ben, a nyereséges cég egerszalóki székhelye rendezvényteremmel és technológiai helyiségekkel bővült.

Az üzletember tavaly, 16 milliárd forintos becsült vagyonával a 76. leggazdagabb magyar volt. Először a listára 2017-ben került 7,5 milliárd forinttal.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport