Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lázár János egy éve nyilvánosan maga vallotta be, hogy Tiborcz Istvánnal együtt találták ki, hogyan lehet ellopni a közpénzt - mondta el Rónai Sándor, a DK helyettes szóvivője a vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint 13 milliárd forintjába került az országnak a csalás, amelyért akár húsz év börtön is járhat. A helyettes szóvivő megjegyezte, hogy a Fidesz több mint egy hete nem tart sajtótájékoztatót, "menekül", még a szokásos kormányinfó is elmaradt.

A párt nem áll meg a kancelláriaminiszter feljelentésénél, a kormányfő ellen is bejelentést tesznek, mert szerintük bűnpártoló lehet. Úgy látják, így eldőlhet egy dominó és más hirtelen meggazdagodó emberek is távozhatnak a közéletből. Rónai szerint Polt Péter legfőbb ügyésznek szintén mennie kell. Az ügyészség az OLAF (az unió csalás elleni hivatala) javaslatára egyébként nyomoz az ügyben.

A választásról elmondták, hogy a Fidesz-KDNP az egyéni körzetekben legyőzhető, ezért az MSZP-Párbeszéddel együtt "takarítanak" majd el koordinált indulással. A legfontosabb, hogy sikerült megvalósítani az "egy az egy ellen politikáját" - fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, hogy van-e keresnivalója a politikai porondon Juhász Péternek, az Együtt elnökének, akit sajtóinformációk szerint erőszakkal vádol korábbi élettársa, a helyettes szóvivő úgy válaszolt, hogy mindenkit megillet az ártatlanság vélelme. A DK elsősorban a saját politikusaiért tud felelősséget vállalni - válaszolta Rónai.

A fotó forrása: Pixabay.