Lázár János egy éve nyilvánosan maga vallotta be, hogy Tiborcz Istvánnal együtt találták ki, hogyan lehet ellopni a közpénzt - mondta el Rónai Sándor, a DK helyettes szóvivője a vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint 13 milliárd forintjába került az országnak a csalás, amelyért akár húsz év börtön is járhat. A helyettes szóvivő megjegyezte, hogy a Fidesz több mint egy hete nem tart sajtótájékoztatót, "menekül", még a szokásos kormányinfó is elmaradt.

A párt nem áll meg a kancelláriaminiszter feljelentésénél, a kormányfő ellen is bejelentést tesznek, mert szerintük bűnpártoló lehet. Úgy látják, így eldőlhet egy dominó és más hirtelen meggazdagodó emberek is távozhatnak a közéletből. Rónai szerint Polt Péter legfőbb ügyésznek szintén mennie kell. Az ügyészség az OLAF (az unió csalás elleni hivatala) javaslatára egyébként nyomoz az ügyben.

A választásról elmondták, hogy a Fidesz-KDNP az egyéni körzetekben legyőzhető, ezért az MSZP-Párbeszéddel együtt "takarítanak" majd el koordinált indulással. A legfontosabb, hogy sikerült megvalósítani az "egy az egy ellen politikáját" - fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, hogy van-e keresnivalója a politikai porondon Juhász Péternek, az Együtt elnökének, akit sajtóinformációk szerint erőszakkal vádol korábbi élettársa, a helyettes szóvivő úgy válaszolt, hogy mindenkit megillet az ártatlanság vélelme. A DK elsősorban a saját politikusaiért tud felelősséget vállalni - válaszolta Rónai.

A fotó forrása: Pixabay.