Az ügylet minden bizonnyal lezárult az állami felszámolóval, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-vel (NRN), hiszen a tulajdoni lapra már rávezették az új tulajdonost: a nagykereskedelemmel, és a Vadász csokik gyártásával foglalkozó Árklub Kereskedelmi Kft.-t.

Az Árklub azért vásárolta meg az ingatlant jóval a becsérték fölött, mert bíznak benne, hogy hosszú távon jó vételt csináltak, válaszolták a cégnél a portál megkeresésére. Az ingatlant ők fogják üzemeltetni, de hogy hogyan hasznosítják, arról a nyitásig nem adhatnak információt - mondták a szerződésekre hivatkozva.

A Palóc Nagykernek összesen 86 üzlete volt, és az állami felszámoló úgy fogott neki a pályáztatásnak, hogy megpróbálja egyben értékesíteni a stratégiailag kiemelt cég bolthálózatát.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke, Karsai Zoltán piaci információi szerint inkább a magyar láncok, főleg a Coop érdeklődtek a Palóc-boltok iránt, a multik nemigen. Az érdeklődés is inkább arra a néhány üzletre korlátozódott, amelyek jó helyen vannak, jó értékesítési paraméterekkel.

Lassan, de fogyogat a felszámolási vagyon, elkelt például a Palóc Nagyker üzletrésze a 2,4 milliárd forint jegyzett tőkéjű CBA Kereskedelmi Kft.-ben, Vályi Attila felszámolóbiztos bízik abban, hogy a bezárt boltok meghatározó hányada ismét működővé válhat.