Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Tudásközpontban az egyetemekkel, hatóságokkal együttműködve folytatnak majd kutatásokat a környezetvédelem, az élelmiszer-biztonság és a gyógyszerellenőrzés területén.

A szaktárca közleményében Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár kiemelte, hogy a Wessling Tudásközpont felavatásával olyan bázis jött létre, amely a mintegy ezer fős nemzetközi műszaki innovációs hálózatnak regionális kutatás-fejlesztési központja lesz.

Hozzátette: a Tudásközpont profiljába tartozó tevékenységek mindegyike szorosan kapcsolódik az Irinyi Terv stratégiai céljainak a megvalósításához, egyes kiemelt ágazatok - köztük az élelmiszeripar, az egészséggazdaság vagy a vegyipar - innovációs hátterének biztosításához.

A Wessling Hungary Kft. egy nemzetközi hálózat tagja, amely a régióban nem csak laboratóriumi szolgáltatásaival van jelen, hanem tudományos és tájékoztató tevékenységet is végez. A független laboratórium az idén negyed évszázada végzi akkreditált kémiai és mikrobiológiai vizsgálatait és foglalkozik szaktanácsadással Magyarországon, főleg a környezetvédelem, élelmiszer-biztonság és egészségvédelem területén.

A cég tájékoztatása szerint a Wessling Hungary Kft.-ben mintegy 270-en dolgoznak, a cég forgalma 2016-ban megközelítette a 4 milliárd forintot.

(Komoly bajba kerülhet a magyar modell - hamarosan dönteni kell)

Címlapkép forrása: Pixabay.com