Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hatóságok elsősorban az alacsony áron értékesített import fogyasztói tejeket és tejtermékeket vizsgálták a nagykereskedelmi létesítményekben (különösen első magyarországi tárolási helyeken), a kiskereskedelmi láncok üzleteiben és a vendéglátó-ipari létesítményekben (szállodák, éttermek, közétkeztetés).

Országszerte 218 helyen ellenőrizték a nem magyar előállítású, alacsony áron értékesített fogyasztói tejeket és félkemény sajtokat és összesen több mint 300 tételt ellenőriztek a szakemberek. A felügyelők minden esetben vizsgálták a tételek nyomon követhetőségét és a jelölés megfelelőségét is.

A különféle félkemény sajtokból 65 mintát vettek az ellenőrök növényi zsírtartalom laboratóriumi vizsgálatára. A vizsgálatok még folyamatban vannak. 38 tételnél van végleges eredmény, ebből 3 tartalmazott növényi zsírt, amit megfelelően jelöltek is a csomagoláson.

A Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) szakemberei 17 forgalmazónál ellenőrizték az import UHT tejek nyomon követhetőségét, valamint a forgalmazás élelmiszer-biztonsági feltételeinek teljesülését. A forgalmazás higiéniai, tárolási körülményeivel kapcsolatos kifogást egyik helyszínen sem tapasztaltak az ellenőrök. Nyomon követhetőségi hiányosságok miatt két esetben, három tételnél - összesen mintegy 8000 liter mennyiségben - kellett forgalmi korlátozást elrendelni.