Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Annyira leromlott a Zöld Híd B. I. G. G. Nonprofit Kft. gyűjtőautóinak az állapota, hogy a társaság kénytelen ideiglenesen felfüggeszteni az általa ellátott településeken a lomtalanítást - áll abban a válaszban, amelyet Gyenes Szilárd megbízott ügyvezető igazgatótól kapott a Világgazdaság. Száz településen elmaradhat az éves rendes lomtalanítás.

2017. január 1-jén 53 településsel 40 ezer háztartást csatolt a hulladékgazdálkodási rendszeréhez a Zöld Híd B. I. G. G., de az erőforrásait csak részben tudta növelni, hozzáigazítani a kibővült rendszerhez. Most 99 településen dolgozik 43 gyűjtőautóval, ebből 13-at bérel. (Ennyi szemetet termeltek a magyarok.)

A saját autói átlagosan 11 évesek, az állapotuk leromlott, elhasználódásukat pedig gyorsította, hogy minden évben április 1-jétől november 31-ig sokszor napi 14-16 üzemórát dolgoztak, két műszakban. Az ilyen korú gyűjtőautók nagy része ilyen sok üzemórával éppen csak alkalmas a napi rendszerességű igénybevételre.

A nonprofit cég a honlapja szerint 2017. április 1. óta mintegy 300 alkalmazottal 4 gyűjtőkörzetben heti 391 gyűjtőjárattal végzi 96 ezer címről a maradék, vegyes hulladék, a házhoz menő és gyűjtőszigetes szelektív hulladék, valamint a házhoz menő vagy gyűjtőpontos zöldhulladék gyűjtését, valamint évi egy alkalommal az ingyenes lomtalanítást - ez Észak-Pesten és Nógrádban 97 település csaknem 300 ezer lakosának közszolgáltatását jelenti.

A kép forrása: MTVA/Bizományosi: Róka László.