Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hálaadást követő black friday csaknem fél évszázados amerikai hagyomány, "a vásárlás ünnepe", amelyre nagy leárazásokkal készülnek a kereskedők. Magyarországra 2012-ben tört be a fekete péntek, amely már nem csupán egy nap: a kedvezmények szinte november egészét érintik.

A műszaki cikkek iránti hagyományosan erős kereslettel immár a lakberendezési termékek népszerűsége is felveszi a versenyt - írta a Világgazdaság.

A lap idézte a GKI Digital és az Árukereső közös felmérését, amely szerint az aktív magyarországi internetezők ötöde, azaz mintegy 1,2 millió ember a karácsonyi ajándékok beszerzésében is számít a fekete péntek akcióira. Ugyanakkor a vásárlók elsősorban nem az év végi ünnepekre készülnek a black friday során, hanem saját, a kedvezményes időszakra halasztott beszerzéseiket valósítják meg.

Miután ezekkel végeztek, még átböngészik az ajánlatokat karácsonyi ajándékok után kutatva, de a meglepetéseket inkább a december eleji fizetés megérkezése után veszik meg.

A férfiak jellemzően valamely konkrét termék akciós árát várják, míg a nők nyitottabbak, és inkább azt nézik, hogy mit lehet leértékelve kapni - olvasható a Világgazdaságban.