A Magyar Közlönyben megjelent határozat "a köznevelési és más állami épületek alternatív fűtési módokra való áttérésének biztosításához szükséges intézkedésekről" címet viseli. A 400 darab konténerkazánt a technológiai és ipari miniszternek kell beszereznie és üzembe helyeznie a magyarországi közintézményeknél. Az 1 milliárd forintot pedig a pénzügyminiszternek kell biztosítania, a felmerülés ütemében.

A kormány utasította a belügyminisztert, valamint a technológiai és ipari minisztert, hogy hozzanak létre azonnal egy szakértői munkacsoportot, amelynek feladata, hogy a konkrét intézmények szintjén meghatározza a beszerzett konténerkazánok telepítési helyszíneit és a telepítés sorrendjét. 

A Napi.hu öt nappal ezelőtt - Palkovics László technológiai és ipari miniszter atv.hu-nak adott interjúja alapján - írt arról, hogy 400 konténeres kazánt szereznek be októbertől a fűtési szezon végéig, ezzel csökkentve a közintézmények földgáz felhasználását. Ezek a konténer kazánok pelletet és biomasszát égetnek és hamar telepíthetők. “A kazánok odahelyezhetők az épületek mellé, és így meleg vízzel lehet az épületet fűteni” - derült ki a Palkovics László technológiai és ipari miniszter szavaiból.