A nyílt tenderek eredményeit az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az első közbeszerzés a vácdukai iskola 8 tanteremmel történő bővítésnek tervezését és kivitelezését tartalmazza. Az új épületrész nettó alapterülete 4 646 négyzetméter, amely tartalmazza a 771 négyzetméteres tornatermet is. A becsült ellenérték 5 milliárd 559 millió forint volt, a Strabag 7 milliárd 225 millióért vállalta a munkát. Vele április 19-én kötött szerződést a BMSK.

Indult még a közbeszerzésen a Swietelsky Építő Kft. is.

A másik tender tartalma egy veresegyházi új iskola tervezése és kivitelezése. Az épület nettó alapterülete 10 443 négyzetméter lesz. A 24 tanterem mellett további 4 sajátos nevelési igényű tanteremmel, 5 előadóteremmel, 3 részre osztható tornateremmel és fél-tornateremmel, 600 adagos főzőkonyhával és rendezvényekre alkalmas aulával rendelkezik.

A nyertes ZÁÉV mellett - vele május 2-án kötött szerződést az ajánlatkérő - indult még a közbeszerzésen a kecskeméti Horváth Építőmester Építőipari Zrt. is. 

A BMSK legutóbb, május elején a sződi iskola 8 tanteremmel történő bővítését ítélte oda a budapesti Mester-Építő Kft.-nek, nettó 6 milliárd 112 millió forintért. Ebben a cikkünkben foglaltuk össze az áprilisban közzé tett iskolaépítési közbeszerzéseket is. Így az Inárcson épülő új, 8 tantermes iskola tervezését és kivitelezését a West Hungária Bau Kft. nyerte el, nettó 5 milliárd 812 millió forinttal. Dunavarsányban és Délegyházán 8 tantermes iskolát építtet, Kecskeméten pedig egyet felújíttat az állami beruházási ügynökség, a BMSK, nettóban több mint 15 milliárdért. Nagykovácsiban és Tahitótfaluban általános iskolát, míg Miskolcon szakképzési centrumot építtet a BMSK, összesen 15,1 milliárd forintért. A szigethalmi új 16 tantermes iskolát szintén a Mester-Építő tervezheti és építheti meg, nettó 7 milliárd 796 millió forintért.