Holnap tárgyalja a debreceni közgyűlés a DVSC Futball Szervező Zrt. 2017. évi számviteli beszámolóját. Kiderült, a Szima tulajdonában lévő nyíregyházi és debreceni kaszinót üzemeltető cégek - amelyek szintén résztulajdonosai a Lokit üzemeltető gazdasági társaságnak - csak a tulajdoni hányad szerinti 24 százalékos osztalékot fizették meg - tájékoztatta a napilapot a debreceni önkormányzat.

Háromoldalú szerződést kötött 2015. június 30-án a debreceni önkormányzat, Szima Gábor (képünkön), valamint egy olyan cég, amely Szima kaszinóit tulajdonolja. Ennek a cégnek, a megállapodás értelmében, a kaszinók bevételéből 40 százalékos osztalékot kellett volna fizetnie a focicsapat részére. Csakhogy nem a szerződés szerinti osztalékot fizették ki a DVSC számára 2016-ban és 2017-ben, így összesen 88 millió forint tartozás halmozódott fel -  közölte az önkormányzat, amely a DVSC kisebbségi tulajdonosaként próbál érvényt szerezni a szerződésben foglaltaknak.

Ha a közgyűlés elfogadja a határozati javaslatot, akkor azzal bízzák meg a klubot üzemeltető zrt.-t, hogy utasítsa a kaszinós cégeket a meg nem fizetett 88 millió forint behajtására. Ha ez nem történik meg, jogi útra terelődik az ügy - olvasható a lapban.

Kép forrása: 100 leggazdagabb / Napi.hu.