Az Erste Bank nemrég megkapta a hatósági engedélyeket a Commerzbank magyarországi leányvállalatának megvásárlásához.

Ezért 2022. december 1. 22:00 és december 4. 24:00 között bankszünnapot tartanak és változások lesznek a szolgáltatásaikban.

Az átállás jelentős informatikai munkával jár.

A frankfurti székhelyű Commerzbank AG 2021. december 17-én kötött megállapodást magyarországi leányvállalatának eladásáról az Erste Bank Hungary Zrt.-vel. A magyarországi leánybank értékesítése a 2021 februárjában nyilvánosságra hozott Commerzbank 2024 Stratégia része, melynek keretében a bank a hálózatának racionalizálása érdekében kivonul egyes nemzetközi piacokról, így Magyarországról is. A Commerzbank AG közel harminc éve hozta létre magyarországi leányvállalatát, amely a budapesti központon kívül három nagyvárosban működtet irodát.

A helyi és nemzetközi vállalati ügyfeleket kiszolgáló, mintegy száz munkavállalót foglalkoztató Commerzbank Zrt. egyrészt a magyar vállalatok belföldi, németországi és globális tevékenységét, másrészt pedig a német és nemzetközi ügyfelek magyarországi üzletmenetét támogatja. A bank Magyarországon a vállalathitelezési-, a kereskedelemfinanszírozási- és a deviza-üzletág területén rendelkezik erős piaci jelenléttel.