A Magyar Nemzeti Bank engedélyezte, hogy az Erste Befektetési Zrt. megvásárolja a Random Capital Zrt.-t. A tranzakció pénzügyi és technikai zárására heteken belül sor kerül - közölte a pénzintézet.

A Random Capitallal közel 22 ezer értékpapírszámla és mintegy 70 milliárd forint megtakarítás érkezik az Erste kötelékébe, melynek Pénz-, Tőkepiacok és Vagyonkezelés divíziója több mint 262 ezer értékpapírszámlán 2900 milliárd forintot meghaladó értékű vagyont kezel. A tranzakcióval várhatóan a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) legnagyobb forgalmú befektetési szolgáltatója jön létre, míg az online forgalmat tekintve az egyik legnagyobb hazai szolgáltatóvá válik az Erste a Random Capitallal kiegészülve.

A Random Capital forgalma a BÉT-en az idei első hét hónapban összesen meghaladta a 188 milliárd forintot, míg az Erste forgalma elérte a 959 milliárd forintot. A Random Capital részesedése január és július között a BÉT forgalmából 5,7 százalék volt, az Erste részesedése ebben az időszakban az azonnali piacon 23,9 százalék, a származékos szekcióban 5,2 százalék.

A Random Capital ügyfelei számára a díjak és költségek nem változnak, továbbra is a megszokott módon és feltételek mellett használhatják a brókercég kereskedési rendszerét, ugyanakkor mostantól élvezhetik annak előnyeit is, hogy a társaság tulajdonosa egy nagy kereskedelmi bankcsoport.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!