Az M100-as autóút Bicske és Esztergom közötti szakasza kiviteli terveinek elkészítésére, valamint megépítésére írt ki közbeszerzést a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. - derül ki nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérőjéből, az uniós közbeszerzési közlönyben jelent meg.

Az autóút két részben épül meg, mindkettőre külön-külön lehet ajánlatot tenni.

Az első rész az 1-es számú főút - M1 autópálya - únyi csomópont közötti szakasz. Ez a 2x2 sávos autóút mintegy 16,9 kilométer hosszú lesz. A NIF 44 hónapos kivitelezési időt ír elő.

A második rész az únyi csomópont és Esztergom közötti szakasz, amely szintén 2x2 sávos, a hossza pedig 15,4 kilométer. Ebbe a részbe tartozik a kesztölci mérnökségi telep kiviteli terveinek elkészítése és megépítése is. Ennek a résznek az építési ideje 84 hónap, a felhívás szerint.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben országos közút építési és/vagy hídépítési feladatok elvégzéséből

  • az első résznél legalább nettó 55 milliárd,
  • a második résznél legalább nettó 85 milliárd forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő október 11., az értékelésnél az ár 70, míg a minőség 30 súlyszámmal szerepel.

A Napi.hu idén februárban írt arról, hogy megépül az M100 gyorsforgalmi út, ezzel "régi és jogos igényük teljesül az Esztergomban és térségében élőknek" - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára. Schanda Tamás a Facebook bejegyzésében azt írta, hogy idén a kiviteli tervek elfogadása és a közbeszerzés után kerülhet sor a szerződéskötésre és a munkaterület átadására, így a jövő év elején már az alapkövet is letehetik. A beruházás kiemelten fontos szállítási útvonal lehet az esztergomi Suzuki-gyár számára.