Az étteremben szoktak tartani esküvőket, kerti partikat, főleg hétvégente, de egy ideje hétfőnként már nincsenek nyitva, és a tulajdonos szerint a keddtől csütörtökig tartó időszak is egyre gyengébb.

Még a szombati napok bevétele is elmarad a tavalyitól, míg tavaly elérte az 1 millió forintos bevételt is ezeken a napokon az étterem, idén maximum 600 ezer forint a bevétel - mondta Dányi Elemér, üzletvezető.

A konyha 600 fő kiszolgálására lenne alkalmas, de amikor ott járt az ATV híradó stábja, akkor csak nekik főztek, Dányi szerint 2 óráig egyetlen vendégük sem volt.

Az új tulajdonosok a pandémia idején, vagyis tavaly áprilisban vették át az éttermet. Energetikai felújításokba kezdtek, hogy csökkentség a rezsit az új szabályok miatt, viszont a régihez képest mostantól, mégis sokkal többet fognak fizetni. Eddig 300-400 ezer forintos gáz, és 250 ezres villanyszámlát kaptak havonta, de az előbbi 8-10 szeresére, míg utóbbi ötszörösére emelkedhet majd.

Az egyik az, hogy bezárunk teljes mértékben, de az lenne a legrosszabb, ami elképzelhető. A következő az, hogy időszakosan zárnánk, ami októbertől márciusig tartana, és akkor áprilisban újra nyitnánk, ami már egy kellemesebb dolog. A következő pedig az, hogy valamilyen úton módon szerezni olyan megrendeléseket, amivel kiszállítani tudnánk legalább egy 300 adag főre ételt

– fogalmazott Dányi Elemér.