Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Európa legnagyobb és legkorszerűbb cserépgyárát adták át Békéscsabán pénteken. A beruházás 15 milliárd forintból valósult meg, a Tondach cégcsoport ezen kívül a munkálatokhoz az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 500 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott.

Az üzemcsarnokba telepített 235 méter hosszú alagútkemence a legnagyobb a világon a maga területén - idézte Kató Aladárt, a zrt. vezérigazgatóját az MTI  A 25 ezer négyzetméteres gyártócsarnokban évente 30 millió darab tetőcserép és 3 millió darab idomcserép készülhet, amely három millió négyzetméter tetőfelület burkolására alkalmas. Az új gyárban 60 új munkahely is létesül.

A vezérigazgató hozzátette azt is, hogy a gyár várhatóan ki fogja használni annak teljes kapacitását, hiszen nem csak a hazai, hanem a külföldi országok piacaira is számítanak. A Tondach ezekben az országokban szintén piacvezető szerepre törekszik.

A cégcsoport 1992 óta 150 millió eurót fektetett be Magyarországon úgy, hogy a tevékenységéből származó nyereséget visszaforgatta fejlesztésekre. A vállalat 2007-ben 248 millió, 2008-ban pedig 258 millió euró forgalmat ért el.