Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A könyvvizsgáló, tranzakciós és üzleti tanácsadó M&A-barométer felmérése szerint a 66 nyilvánosságra hozott tranzakció alapján a piac értéke 2,3 milliárd dollárra becsülhető, 136 százalékkal nőtt 2017 azonos időszakához képest. Az idei 17 ingatlanpiaci ügylet meghaladja az ágazat teljes tavalyi tranzakciószámának 60 százalékát. A technológiai és IT-szektor a második helyre került - idézi az MTI.

A vevők többsége magyar társaság volt, de a legnagyobb ügyletek külföldi és magyar vállalatok között jöttek létre. A Magyarországra irányuló tranzakciók vevői oldalán a térségből érkező befektetőket nyugat-európaiak váltották fel: öten az Egyesült Királyságból érkeztek, Németországból és Franciaországból három-három, Ausztriából és Svájcból kettő-kettő jött. A pénzügyi befektetők továbbra is kevesebben vannak, mint a stratégiai felvásárlók, arányuk csaknem 3 százalékponttal csökkent is egy év alatt.

A félév legnagyobb értékű tranzakciója a hazai piacvezető állateledel-gyártó Partner in Pet Food 607 millió dolláros felvásárlása. A TriGránit ingatlanfejlesztőért 348 millió dollárt, de piaci becslések szerint a BalaBit felvásárlása is túlszárnyalta a 100 millió dollárt - írták. A LogMeIn 2018 elején zárta le az amerikai Jive Communications akvizícióját, amelynek értéke 348 millió dollár.

A közlemény idézi az EY Tranzakciós üzletágának vezető partnerét, aki megjegyezte, hogy a 100 millió dollár alatti ügyletek átlagos értéke közel négyszeresére nőtt 2016 óta Magyarországon. Dezse Margaret a bővülést a magas értékű ingatlanpiaci tranzakciók mellett az IT-szektorba irányuló amerikai felvásárlásokkal indokolta.

Képünk forrása: StockSnap.io