Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az OTP Bank lett a Mastercard - év bankja 2017 verseny fődíjasa, az Év bankára elismerést pedig Patai Mihály kapta.

A verseny keretében idén nyolc bankszakmai kategóriában indulhattak a Magyarországon lakossági szolgáltatást nyújtó kereskedelmi bankok. A hangsúly a hétköznapi ember által igénybe vett szolgáltatásokra helyeződött, azon belül is az ügyfélbarát, innovatív megoldások kiemelése, díjazása volt a cél.

Összesen 63 pályázat érkezett 12 pénzintézettől, melyeket egy előre meghatározott szempontrendszer alapján csaknem hatvan fős szakmai zsűri értékelt. Az év bankára címre legméltóbb bankvezért - a hagyományokhoz híven - idén is maguk a bankvezetők választották meg.

Az év bankja elismerést az OTP Bank vehette át. Ebben a kategóriában a pontozáskor a zsűri figyelembe vette a további kategóriákban nyújtott teljesítményt is. A bank nyert Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze kategóriában is. Ezt az elismerést az OTP Direkt internetbank és Smartbank alkalmazással nyerte el.

A CIB Bank bizonyult a legjobbnak Az év lakossági hitelterméke kategóriában, az Előrelépő személyi kölcsönnel, amely akár hét perc alatt elérhető a mobilalkalmazáson keresztül, egyedülállóan a hazai piacon.

Az év társadalmilag felelős bankja kategóriában idén a K&H Bank végzett az első helyen.

Az egyik legnépszerűbb kategória idén Az év lakossági megtakarítási terméke volt, amelyben a MagNet Bank lett az első, az Apránként megtakarítási programmal.

Az év lakossági számlacsomagja kategóriában idén a Gránit Bank végzett az élen, a Helló Gránit számlacsomag termékével. Az év leginnovatívabb bankja díjat szintén a Gránit Bank nyerte, holtversenyben az OTP Bankkal.

Az év bankára címet idén Patai Mihály, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója nyerte el.

Szerettük volna példákon keresztül bemutatni, hogy milyen fontos az újítás a művészek életében is, ezért idén egy-egy kiemelkedő film- és színművészeti teljesítményt is jutalmaztunk - mondta Eölyüs Endre, a Mastercard Europe igazgatója.

A Mastercard - Az év színházművésze díjat Keresztes Tamás az Egy őrült naplója című produkcióban nyújtott magas színvonalú teljesítményéért nyerte el. A másik új művész díj az idei évben: a Mastercard - Az év filmművésze. A díjat az Ernelláék Farkaséknál című Magyarországon és nemzetközileg is kiemelkedően sikeres filmes (és színházi produkció) innovatív megalkotása, a finanszírozási és alkotói háttér megszokott kereteken kívül történő létrehozása volt a döntő szempont. Hajdu Szabolcs és stábja az ismert intézményi és független sémák mellőzésével tudott értékes és a közönség számára izgalmas produkciót létrehozni, ezzel egyszerre két művészeti területen is sikerrel járni.

Az idei győztesek
Az év bankja
1. OTP Bank
2. MagNet Bank és Gránit Bank
3. Erste Bank
Az év lakossági számlacsomagja
1. Gránit Bank
2. OTP Bank
3. CIB Bank
Az év lakossági megtakarítási terméke
1. MagNet Bank
2. CIB Bank
3. MKB Bank
Az év lakossági hitelterméke
1. CIB Bank
2. Sberbank
3. UniCredit Bank
Az év leginnovatívabb bankja
1. OTP Bank és Gránit Bank
2. MagNet Bank
3. MKB Bank
Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze
1. OTP Bank
2. MagNet Bank
3. MKB Bank
Az év társadalmilag felelős bankja
1. K&H Bank
2. MagNet Bank
3. OTP Bank
Az év bankára
Patai Mihály (UniCredit Bank)
Forrás: Mastercard