Az Audi Hungariánál 140 szakmunkástanuló tett sikeres vizsgát a duális szakképzés keretein belül, egyúttal megkezdik szakmai pályafutásukat az autógyártónál. Ezzel egyidejűleg több mint 150 tanuló kezdi meg gyakorlati képzését a vállalatnál és sajátíthatja el a 13 elektronika- és fémipari szakma egyikét - közölte a társaság.

Az új szakmunkástanulók különböző területeken végzik gyakorlatukat, így például a motorgyártásban, a járműgyárban és a szerszámgyárban, ahol elsajátíthatják többek között a fényező, szerszámkészítő, mechatronikai műszerész, elektronikai műszerész, karosszérialakatos, autógyártó, gépi forgácsoló, autószerelő vagy autóelektronikai műszerész szakma fortélyait.

A szakmunkástanulók már a szakképzés során megismernek a vállalat oktatóközpontjában high-tech gyártóberendezéseket. A több mint 2600 négyzetméteres oktatóközpontban robotkabinok és IT-oktató szobák mellett a legmodernebb laborok és szakmai helyiségek találhatók az elektronika, pneumatika, hajtástechnika, autódiagnosztika, karosszéria- és járműtechnika területek számára.

A szakmunkás képzés keretein belül a vállalat évek óta sikeres együttműködést folytat a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégiummal, a Pattantyús Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központtal és a Kossuth Lajos Ipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégiummal. A hosszú távú utánpótlás-stratégia célja, hogy jól képzett szakmunkástanulókat nyerjen a vállalat. A program kezdete - 2001- óta több mint 1300 munkatárs vett részt a képzésben. Az Audi Hungaria nemcsak Magyarország "Legvonzóbb Munkáltatója", hanem egyben a legtöbb szakmunkásképző helyet biztosító vállalat is a régióban - olvasható a győri motorgyártó közleményében.