A Népszabadság értesülése szerint a taxis érdekvédelmi szervezetek azt tervezik, hogy kedden reggel nyolckor a Hősök terén gyülekeznek, majd innen a Széchenyi térre hajtanak a Belügyminisztérium épülete elé. Az akció délután 2-3 óra között érne véget, a szervezők a rendőrségi engedélyeket is megkérték.

A szervezők azt remélik, hogy legalább ezer autó gyűlik majd össze a Hősök terén. Gottlieb Géza, a januári tüntetés egyik szervezője a lapnak elmondta, nem szeretné, ha annyira elharapóznának az indulatok, mint az első Uber-ellenes megmozdulás alkalmával, azonban úgy véli, hogy ezer autó felvonulásának sokkal durvább forgalomlassító hatása lesz.

A szervezetek szerint a kormány ígérete ellenére - néhány látványos rendszámlevételtől eltekintve - semmi nem történt. A taxisok úgy látják, változatlanul több olyan vállalkozás működik az országban, amely a jelenlegi személyszállítási törvénnyel ellentétes módon működik. Gottlieb szerint nem csak az Uberről van szó, az összes olyan vállalkozás ellen szól akciójuk, amelyik a szürke vagy a fekete zónában szolgáltatnak.