Az üzemanyagok változásáról hétről hétre jönnek a hírek, hogy a benzin vagy a gázolaj ára éppen pár forinttal lejjebb vagy feljebb megy. Ezek az árváltozások a Mol nagykereskedelmi áráról szólnak, a kutakon nem feltétlenül láthatóak ezek a lépések. Az üzemanyagárról szóló hírek jellemzően utalnak is arra, hogy lehetnek különbségek az egyes töltőállomások között.

Forrás: Buksza
Kép: Napi.hu

Az is előfordul azonban, hogy azonos kúton változik az ár igen rövid időn belül. Az elmúlt hétvégén a Buksza ebbe futott bele. A budapesti Egérúton lévő Shell kúton pénteken 320 forintért lehetett tankolni egy liter gázolajat. Majd vasárnap már ugyanezen a kúton 331 forintot kellett fizetni. Tehát két nap alatt 11 forintos áremelést hajtott végre a töltőállomás.

Ezt egyébként minden további nélkül megteheti, az autósok döntik el, hogy melyik kúton tankolnak. Az mindenesetre érdekes, hogy pont azon a héten emelt árat a hétvégére a szóban forgó kút, amikor szerdán a gázolaj nagykereskedelmi ára egyébként 5 forinttal csökkent. (A benzinkutak közötti árkülönbségekről egy másik cikkben számolunk majd be.)